With a heart for healthcare

Om våra bänkar

Året var 1989. Tarsus ägare gick en massagekurs och behövde en egen bänk att öva på. Som en del av familjen Sjöblom var det naturligt att tillverka en egen bänk i stället för att köpa något. Sagt och gjort.

Under kursen fick en massör till ett landslag se bänken. Resten är, som man brukar säga, historia. Tiotusentals bänkar senare är Tarsusbänken fortfarande en av de ledande på marknaden. Mängder av landslag och klubblag använder vår bänk.

1994 behövde Svenska Fotbollslandslaget en stationär lösning för den bärbara bänken inför det VM där vi grävde brons i USA. Vi tog då fram vårt underrede, som man kan placera en bärbar Tarsusbänk på och därmed förvandla den till en elektrisk eller hydraulisk bänk. Denna kombination gör Tarsus behandlingsbänk helt unik och mycket flexibel.

Vi får fortfarande nu och då höra om bänkar från våra första år, 1989-1990, som fortfarande efter alla år används dagligen eller varje vecka utan problem.

Detta gör oss oerhört glada och tacksamma. Vi hoppas och tror att man helt enkelt får lite mer med Tarsus.

Om oss

Tarsus ingår i en koncern tillsammans med Sjöbloms Sjukvårdsutrustning AB. Företaget ägs idag av tredje generationen Sjöblom.

Sjöbloms grundades 1948 och Tarsus 1989. Vi designar, tillverkar och säljer medicinska möbler samt bärbara och stationära massagebänkar med fokus på patientkomfort, användarvänlighet och ergonomi. På företaget finns både sjukgymnast och massör, som tillsammans med ledande skolor och terapeuter utvecklar produkterna.

Våra massagebänkar används av tiotusentals nöjda användare, de flesta svenska massage- och terapiskolor, många av våra svenska landslag, ett flertal andra svenska och utländska sportklubbar samt massörer och andra terapeuter i många delar av världen.

Kvalitet är ett honnörsord för oss, som vi vill ska genomsyra hela företaget. Vår ambition är att du ska känna detta från din första kontakt med oss och framåt.

Vår erkänt höga kvalitet, en nära relation med användarna, lång erfarenhet och tiotusentals nöjda användare runt världen är några av anledningarna till den ständigt ökande efterfrågan på våra produkter.

Tarsus
Kavelvägen 4
894 35 Själevad
Tel 0660-842 51
Fax 0660-180 00
E-mail info@tarsus.se